Direct @ contact!
Enquêtes
Organisatie info
acties
Click here for more information about survivalrunning Mehr information uber survivalrunning Il benvenuto sul luogo dei Paesi Bassi di Survivalbond Survivalrun. In altre parole: Una lotta contro gli elementi (acqua, calore, vento ecc) in una zona naturale,!

Klik hier voor informatie over het Handige Boekje

Klik hier voor informatie over het boekje Jeugdtraining

Klik hier voor informatie over de ShirtShop van Eddy

Klik hier om survivaldiploma
Survivalrun - HindernissenDeze pagina wordt aangevuld met hindernissen en technieken. Het totaaloverzicht met hindernissen en technieken kun je tijdelijk hier vinden.De Survivalrun
Een survivalrun is opgebouwd uit een parcours van een aantal kilometer dat voornamelijk rennend dient te worden afgelegd, waarin zich verschillende hindernissen bevinden die overwonnen moeten worden. Naast de natuurlijke hindernissen, zoals het terrein en waterdoorwadingen, worden er hindernissen gebouwd.

Wedstrijden en competitie
Een aanzienlijk deel van deze verenigingen organiseert ook, meestal één keer per jaar, een wedstrijd ofwel survivalrun. Bijna elk weekend vindt er ergens in Nederland wel een survivalrun plaats. Een concentratie van verenigingen en wedstrijden is te vinden in de Achterhoek. Daar zitten ook de echte klassiekers en pioniers als Beltrum en Neede bij. De wedstrijden kennen vaak een aantal categorieën en afstanden. Doorgaans zie je een Kidsrun (circa 5 km) en de afstanden 7, 12 en 18 kilometer. Behalve dat mensen recreatief mee kunnen doen aan de wedstrijden, is er ook een wedstrijdklassement. Om mee te doen aan de wedstrijden heb je per seizoen een licentie nodig. Deze kun je aanvragen bij SBN. De jeugd (JSC), het Basis Survival Circuit (BSC; gemiddeld 7 km en 35 hindernissen), het Runner Up Circuit (RUC; gemiddeld 12 km en 50 hindernissen) en het Top Survival Circuit (gemiddeld 18 km en 70 hindernissen). Bij de wedstrijden gaat het om de snelste tijd en uiteraard dienen alle hindernissen overwonnen te worden.Parcours
Een survivalrun is opgebouwd uit een parcours van een aantal kilometer dat voornamelijk rennend dient te worden afgelegd, waarin zich verschillende hindernissen bevinden die overwonnen moeten worden. Naast de natuurlijke hindernissen, zoals het terrein en waterdoorwadingen, worden er hindernissen gebouwd.

Hindernissen
Door middel van verschillende technieken kunnen deze hindernissen overwonnen worden. Bij een survivalrun is een aantal factoren van groot belang om de finish te halen. In willekeurige volgorde: 1. Conditie en uithoudingsvermogen, 2. kracht, 3. techniek, 4. inzicht en 5. doorzettingsvermogen. Techniek is ontzettend belangrijk. Je kunt niet alle kracht uit je armen halen. Daarvoor zijn er echt te veel en te zware hindernissen. Een goede beheersing van verschillende technieken is dus strikt noodzakelijk. Ook ontzettend belangrijk is doorzettingsvermogen. Na een hele reeks hindernissen, soms onder barre omstandigheden - want survivalrun gaat het hele jaar door en afgelasten kennen we niet - zijn je spieren gewoon op. Dan komt het echt aan op je eigen doorzettingsvermogen - want elkaar helpen is wanneer je individueel loopt niet toegestaan - om die laatste paar hindernissen ook te tackelen.

Leuk om op te merken dat enige kracht noodzakelijk is, maar een juiste beheersing van de techniek veel belangrijker. De topsurvivalatleten zijn ook geen breedgeschouderde spierbundels die uren in de sportschool herhaaloefeningen staan te doen met zware gewichten, maar slanke en afgetrainde mensen. Met souplesse en techniek kom je verder dan met een opgepompte biceps.Alle hindernissen dienen te worden gehaald. Lukt het je niet dan moet je je bandje inleveren, dat je bij de start krijgt. De uitdaging is dus bij elke run om uiteraard te finishen met bandje. Als je een hindernis niet haalt krijg je straftijd of word je op de scorelijst automatisch onder de mensen geplaatst die alle hindernissen wel hebben gehaald, zelfs al hebben ze er langer over gedaan. De gebouwde hindernissen bestaan wat materiaal betreft voor het meerendeel uit hout en touwen, maar je komt ook brandslangen, autobanden en andere creatief bedachte voorwerpen tegen onderweg.

Elke hindernis die je onderweg tegen komt dient conform aanwijzingen van de vrijwilligers ter plaatse overwonnen te worden. Voor elke hindernis heb je de beschikking over een aantal technieken. Overigens een leuk detail is dat er met de hindernissen eindeloos gevarieerd kan worden. Zo kan één hindernis ook uit meerdere onderdelen bestaan en dan spreken we van een zogenaamde ‘combi’.Aan de hand van een aantal afbeeldingen worden hier onder verschillende hindernissen en technieken kort toegelicht. De meest voorkomende hindernissen en technieken staan in dit overzicht. Al zijn dit ze lang niet allemaal en kan er door creatieve variaties en materiaalgebruik soms nog een unieke hindernis bij zitten.


Apenhang
Wie kan beter demonstreren hoe de techniek ‘apenhang’ moet dan een aap? Apenhang is een manier om over een horizontaal touw aan de onderkant van de ene naar de andere kant te komen. Zowel met armen en benen hang je aan het touw en beweeg je je voort. Apenhang is echt een basistechniek die je in elke survivalrun meerdere malen tegen komt.Bij een mens ziet dat er dan bijvoorbeeld zo uit, in dit geval over het water. De lengte van het touw kan uiteraard verschillen.Door kruislinks armen en benen op het touw te leggen is het mogelijk om je snel voort te bewegen.Soms is het best een lang stuk.Meestal is het onder een touw, maar de techniek is soms ook nodig om onder een houten balk door te gaan. Of te gebruiken als je met droge voeten over een beek wilt komen…In een wedstrijd ziet dit er dan zo uit.Apenhang aan autobanden.


Catcrawl
Om bovenlangs een horizontaal touw te gaan wordt de techniek ‘catcrawl’ gebruikt. Hierbij gebruik je één been om je balans te houden en één been om je voort te duwen. Tegelijkertijd trek je jezelf voort over het touw met je armen.
Belangrijk is om vanuit apenhang op een touw te kunnen komen om uit te rusten en eventueel verder te gaan door middel van catcrawl. Andersom kan natuurlijk ook.


Deze pagina wordt aangevuld met hindernissen en technieken. Het totaaloverzicht met hindernissen en technieken kun je tijdelijk hier vinden.

Reacties
170 #1 basleijser

op 01-09-2008
Ik mis nog wel Horizontaal Net, Stokjes (waar je aan moet hangen), Triangels, Ringen, Postmanwalk, Enteren, Zagen, Kajakken, Luchtbuksschieten...
1 #2 Webmaster

op 07-01-2009
Inderdaad! Ik zag het pas sinds ik de laatste reacties kan zien, dus ik heb ze er tussen gezet. Nu alleen de plaatjes nog!
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Shoutbox
Je moet ingelogd zijn om shouts te kunnen plaatsen.

26-10-2017 21:39
Uitslagen Ede en Neede verwerkt!

22-10-2017 20:48
Voorlopige uitslagen 25e run in Neede. https://www.uvpon.
..g/2017/424

13-09-2017 10:13
Het seizoen is weer begonnen!!! De uitslagen van Steenbergen staan online! Zie de wedstrijdagenda pc

09-05-2017 13:54
Voorlopige uitslagen Oldenzaal gespot https://www.uvpon.
..g/2016/281

24-04-2017 20:38
Oei... nog maar een paar plaatsen KSR, JSC of recreatief vrij bij de www.dronterlandru.
..

17-04-2017 19:43
voor de Survivalrun in De Knipe zijn in KSR, MSR en JSC nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om de startgroepen aan te vullen

04-04-2017 19:54
Dronterlandrun teaser 21 mei https://m.faceboo...63
99641363

SBNprofiel login

LOGIN
persoonlijke
SBN profiel


Bovenstaande login is voor je persoonlijke SBN ledenprofiel!
De onderstaande login is ENKEL voor de website, het forum en de shoutbox! Dus NIET voor je ledenprofiel! Licentieaanvragen en gegevens wijzigen doe je dus via de bovenstaande login!